• Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
Circulair slopen is actueel maar binnen Sagro zeker geen nieuw onderwerp. Al jaren zorgen wij dat vrijkomende en ingezamelde afvalstromen verwerkt worden tot hoogwaardige grondstoffen, bouwmaterialen, producten en alternatieve brandstoffen. Om tot een circulaire economie te komen zijn recycling en hergebruik immers onmisbaar.
 
Running Sneakers Store | Nike Air Force 1 , Sneakers , Perthenergy STORE
Sagro sorteert hiermee actief voor op een toekomst waarin afvalstromen van de één, grondstoffen van de ander zijn. Wij doen dit niet omdat het moet, maar omdat we ons verantwoordelijk voelen. Duurzaam werken zit in ons DNA. Door slim om te gaan met de vrijkomende en ingezamelde afvalstromen, voorkomen we dat onnodig nieuwe en schaarse grondstoffen worden toegepast.
 
Wij verkopen jaarlijks > 36.000 stuks tweedehands bouwmaterialen
Wij verwerken jaarlijks > 9.000 ton betonpuin tot nieuwe betonwaren
Afgelopen 2019 hebben wij > 30.000 ton hout ingenomen en hoogwaardig verwerkt
 
Het streven is voor alle afvalstromen de hoogste trede van de ladder van Lansink te behalen. In deze afvalhiërarchie geven de bovenste treden de beste manier van afvalverwerking weer. Hoogwaardig hergebruik heeft hierbij de hoogste prioriteit. De laagste treden vermijden wij.
 2020 SAGRO ladder van Lansink
Het is van belang dat er voldoende tijd beschikbaar is om de juiste keuzes te maken. In de voorbereiding wordt gemeten welke impact onze keuzes op het milieu hebben. We analyseren ons sloopproces, het transport en hergebruik van de materialen en zetten dit af tegen de kosten. Dit realiseert in een hoge milieuwinst tegen lage kostprijs. 
 
Wij streven naar hoogwaardig hergebruik door voorafgaand aan de sloop direct herbruikbare materialen te demonteren. Deze worden vervolgens (online) te koop aangeboden, in onze Circulaire Bouwmarkt of opgeslagen voor de toekomstige projecten van onze opdrachtgevers. Duurzaam en financieel aantrekkelijk. Wat je al hebt, hoef je namelijk niet nieuw te kopen.
 
Ingezamelde afvalstromen die eerst een bewerking nodig hebben worden gescheiden afgevoerd naar eigen verwerkingslocaties. Hier worden ze, na bewerking, zo hoogwaardig mogelijk terug op de markt gebracht. Lees verder bij ‘sloopafval als bouwstof'.
 
Werkwijze
  1. Inventarisatie van grondstoffen en materialen die vrijkomen bij het project.
  2. Aan de hand van deze inventarisatie wordt een werkplan opgesteld.
  3. Materialen - geschikt voor direct hergebruik - worden vakkundig gedemonteerd.
  4. Deze direct herbruikbare materialen worden (online) te koop aangeboden in onze circulaire bouwmarkt.
  5. Tijdens de constructieve sloop worden vrijkomende grondstoffen direct aan de bron gescheiden en afgevoerd naar eigen verwerkingslocaties.
  6. Deze grondstoffen verwerken we tot hoogwaardige nieuwe grondstoffen, bouwmaterialen, producten en alternatieve brandstoffen. 

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".