• Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item

Betonpuin
Bewust omgaan met het milieu heeft er toe geleid dat Sagro steeds meer materialen en grondstoffen hergebruikt. Tijdens sloopwerkzaamheden komen er verschillende secundaire grondstoffen vrij, zoals betonpuin.

Asics shoes | Ανδρικά Nike

Om uitputting van betonpuin te voorkomen nemen wij deze grondstof op in onze betonkringloop. Door toevoeging van betongranulaat en regenwater ontstaat een mengsel dat wij gebruiken bij de productie van betonwaren.

In onze eigen betoncentrale produceren wij betonwaren, in de vorm van betonblokken, -platen en -wanden. Deze zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en eenvoudig toepasbaar in bijvoorbeeld: opslagboxen en scheidingswanden.

Mengpuin
Mengpuin bestaat voor het merendeel uit resten beton en metselwerk, dakpannen en keramiek. Dit noemen wij ook wel steenachtige fractie. Om het bouw- en slooppuin juist te verwerken, hebben wij beschikking over een stationaire breker, diverse mobiele brekers en een breek- en wasinstallatie. Door de inzet van deze installaties zijn wij in staat om granulaten in diverse gradaties te produceren.

In de wegenbouw worden de granulaten door ons of derden gebruikt als wegverharding voor bijvoorbeeld wegen en fietspaden. Onze granulaten zijn in diverse kwaliteiten en gradaties leverbaar en worden onder certificaat geproduceerd.

Hout
Vrijkomend hout wordt direct aan de bron gescheiden en gesorteerd in balkhout, vol hout en laagwaardig hout.

Balkhout is direct herbruikbaar. Wij selecteren en voeren dit gescheiden af naar onze vestiging in ’s-Heerenhoek. Hier wordt het middels onze Bouwmarkt (online) verkocht.

Vol hout (massief hout) wordt op onze locatie in Nieuwdorp eerst ontdaan van ferro’s en metalen. Na het schredderen en zeven leveren we dit materiaal uit aan de spaanplaatindustrie waar het ingezet wordt voor de productie van nieuwe spaanplaten.

Laagwaardig hout is niet geschikt voor direct hergebruik of de spaanplaatindustrie. Dit hout wordt ook eerst ontdaan van ferro’s en metalen in Nieuwdorp. Na het schredderen en zeven wordt dit op duurzaam verantwoorde wijze (per schip) getransporteerd naar energiecentrales t.b.v. energieopwekking.

Groenafval
Het rooien van bomen en struiken is een activiteit die bij verschillende disciplines binnen Sagro voorkomt. Er moet altijd ruimte gemaakt worden waardoor groenafval ontstaat.

Ook voor groenafval hebben wij een passende, duurzame oplossing. Om tuinen en landbouwgronden te voorzien van een goede groeistructuur produceren en leveren wij gecertificeerd keurcompost. Sagro beschikt over een eigen keurcomposteer inrichting waar we groenafval en invasieve exoten volgens strenge richtlijnen verwerken tot keurcompost.

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".