• Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item

Al jaren verzorgen wij in tijden van gladheid voor ijs- en sneeuwvrije wegen door heel Zeeland. Rijkswegen, snelwegen, havengebieden, parkeerplaatsen, fietspaden of bedrijfsterreinen worden door ons sneeuwvrij gemaakt door middel van een sneeuwschuif of borstel. Vervolgens strooien wij een effectieve laag strooizout. Tijdens deze periode bieden wij onze service, 24 uur per dag, 7 dagen per week aan.

Nike shoes | Nike Shoes

Bij ijsvorming of sneeuwval is het belangrijk veilig bereikbaar te blijven. Door een goede gladheidbestrijding kunnen niet alleen de bedrijfsactiviteiten doorgang vinden, maar wordt ook verantwoordelijkheid voor medewerkers, bezoekers en leveranciers genomen. Onze gladheiddiensten zijn op afroep inzetbaar. Eén telefoontje is in dit geval voldoende. Ook bieden wij onze diensten op contractbasis aan. Op het moment dat er een strooiactie is, zal de gladheidcoördinator alle strooiploegen mobiliseren. Onze chauffeurs strooien ieder hun vaste route. Met onze speciale zoutstrooiers kunnen we ook de gladheid op Zeeuwse fietspaden bestrijden.

Preventief en curatief strooien

Als er gladheid wordt verwacht, wordt er door de strooiploegen preventief gestrooid. Door preventief te strooien wordt het ontstaan van gladheid door winterse omstandigheden voorkomen. Is er sprake van langdurige ijzel of sneeuwval, dan strooien wij curatief. In dit geval zijn de strooiploegen continu aan de slag om wegen begaanbaar te maken en te houden.

Methodes

Als het zout over de weg wordt verdeelt, dit is het geval bij droog strooien, ontrekt het zout het vocht aan de weg. Hierdoor ontstaat pekel, dat zorgt ervoor dat het ijs smelt en er meer pekelwater ontstaat. Doordat het verkeer de pekel verspreidt, wordt het ijs dat zich gevormd heeft kapot gereden. 

Bij nat strooien is de strooimachine voorzien van vloeistoftanks. Natzout hecht beter aan het wegoppervlak, dit komt doordat natzout minder snel verwaait, het is dus ook geschikt om preventief te strooien. De zoutkorrels klonteren samen, doordat droog zout vermengd wordt met pekelwater. Het voordeel hiervan is dat er veel nauwkeuriger gestrooid kan worden.

Sneeuwschuiven

Als er een laag sneeuw ligt, is strooien soms niet voldoende. Na sneeuwval wordt de weg in korte tijd sneeuwvrij gemaakt. Wij duwen de sneeuw de weg af en laten vervolgens een effectief laagje zout achter.

Zoutdepots

Aan het begin van het gladheidseizoen, hebben wij al een strategische voorraad zout in onze loodsen liggen. Vanuit zoutdepots in Kapelle, 's-Heerenhoek, Nieuwdorp en Westdorpe bestrijken wij de hele provincie. 

Voorbereiding

Om een probleemloze samenwerking tussen coördinator en chauffeurs te creëren, wordt in de zomer gestart met alle voorbereidingen, zoals het plannen van de strooiroutes. Wij inventariseren elke route en bijv. een bedrijfsterrein en schrijven vervolgens een plan van aanpak op maat. Verder wordt ons materieel, zoals de strooiers en schuivers, aan een inspectie onderworpen.

Bekijk ook ons filmpje over gladheidbestrijding.

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".