• Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item

Medio juni zijn 316 zonnepanelen geplaatst op het dak van onze werkplaats aan de Heinkenszandseweg te ‘s-Heerenhoek.

Deze hoeveelheid zonnepanelen kunnen een opbrengst van ongeveer 200.000 kW op een jaar produceren. Deze opbrengst is extra bovenop de al bestaande zonnepanelen.

Doelstelling is minder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en meer gebruik te maken van hernieuwbare energie. De opbrengst van deze panelen wordt nagenoeg geheel binnen Sagro gebruikt. Naast de reeds geplaatste panelen is ook het dak van het kantoorgebouw voorzien van een groot aantal zonnepanelen.

De ambitie van Sagro is de inzet van hernieuwbare energie te gebruiken voor onze kantoren, materieel en de aandrijving van vaste installaties. Sagro heeft bij investeringen de afgelopen decennia regelmatig gekozen voor de optie duel power, waarbij machines zowel met een verbrandingsmotor als met een elektro motor aangedreven worden. Door een vooruitziende blik komt dit ten goede aan het milieu. Zo is onze locatie waar hout wordt opgewerkt tot een ander product grotendeels elektrisch aangedreven. Verschillende hydraulische kranen zijn elektrisch aangedreven en wordt het wagenpark steeds meer vervangen door elektrisch aangedreven voertuigen. De extra behoefte van elektriciteit wordt door deze zonnepanelen voorzien.

Naast deze zonnepalen heeft Sagro op haar locatie in het industriegebied bij Vlissingen-Oost een drietal windmolens staan met een opbrengst van meer dan 12.000.000 kW per jaar. Op andere locaties van Sagro is de verwachting dat op niet al te lange termijn ook zonnepanelen worden geplaatst voor de opwekking van energie.

Bij Sagro geldt niet dat we aan ‘window dressing’ doen voor het behalen van de ‘groene’ ambitie maar dat we daadwerkelijk de doelstellingen realiseren. Wij houden je op de hoogte wanneer een volgend project met hernieuwbare energie wordt gerealiseerd.

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".