• Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item
  • Nieuws item

Innovarec is een gecertificeerd producent van keurcompost die is aangesloten bij de BVOR. Onze vestiging in Terneuzen heeft een keurcomposteer inrichting waar we groenafval en invasieve exoten volgens strenge richtlijnen verwerken tot keurcompost.

nike dunk high black leather chair for sale | Concept Lab // Air Jordan 4 "Total Orange" , Sciaky

Voor de land- en tuinbouw vormt de bodem de belangrijkste productiefactor: een gezonde, vruchtbare bodem is essentieel voor structureel hoge gewasopbrengsten. Het organische stofgehalte van de bodem is daarbij een vaak onderschatte, maar cruciale factor. Regelmatig gebruik van keurcompost houdt het organische stofgehalte op peil en heeft daarnaast andere agronomische voordelen.

Keurcompost is een hoogwaardige bodemverbeteraar die rijk is aan stabiele organische stof. Door strenge producteisen is het product gegarandeerd vrij van onkruidzaden, pathogenen en bodemvreemde bestanddelen. Regelmatig toedienen van keurcompost zorgt voor meer stabiele organische stof in de bodem. Het stikstof- en fosfaatgehalte in keurcompost is laag en bovendien voor respectievelijk 90% en 50% vrijgesteld. Dit maakt het gebruik van keurcompost naast dierlijke mest of kunstmest extra aantrekkelijk.

Invasieve exoten

Invasieve exoten zijn onkruiden die ter plaatse niet te bestrijden zijn, steeds terug op komen en veel schade aanbrengt aan de infrastructuur. Invasieve exoten zijn o.a. de Japanse duizendknoop, Reuzenbereklauw, Reuzenbalsemien en de Grote Waternavel.

Gecontroleerde verwerking is dus van groot belang. Het verwijderen en afvoeren van het plantmateriaal is de meest kosteneffectieve en bewezen methode om de risico's op verdere verspreiding te minimaliseren. Daarnaast is het maaisel uitermate geschikt om te verwerken tot een kwalitatieve bodemverbeteraar. 

Innovarec werkt met gecertificeerde systemen van kwaliteitsborging. De combinatie van hoge temperaturen, optimale vochtigheid en regelmatige omzetting zorgen voor een adequate processturing. Het proces zorgt voor hygiënisering van het composterend materiaal. Tijdens het composteerproces, dat gemiddeld twee tot drie maanden duurt, zijn temperaturen tussen de 55 tot 70 °C aanwezig. Uit onderzoek is gebleken dat de groei van wortelstokken van bijvoorbeeld de Japanse duizendknoop effectief stopt bij verhitting boven 55 °C gedurende drie dagen. In Nederland is inmiddels praktijkervaring opgedaan met het verwerken van Japanse duizendknoop in composteringen. Hieruit blijkt dat de kwaliteitsborging van het composteringsproces dermate goed werkt dat afdoding van dit onkruid gegarandeerd kan worden.

Sagro.nl gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren,
zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen. Ook gebruiken we cookies
en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.
Als u wilt u ons privacy beleid wilt nalezen klikt u op "Meer".